Néhány nappal ezelőtt különleges felkérést kaptam a fővárosból. Egy nagyon kedves pár levelében azt írta, hogy segítsek esküvőjük megszervezésében es lebonyolításában. Eddig a történet a szokásos, csakhogy….azt szeretnék, ha öko esküvőt varázsolnánk nekik. Ki tud erre nemet mondani… A mai bejegyzés után Te is ízelítőt kaphatsz a zöld esküvők világából.

Az öko esküvő nem jelenti azt, hogy nincs csillogás, attól nem lesz fapados egy esküvő, ha igyekszünk megóvni a természetet, igy is nagyon stílusos es egyedi eseményt tudunk szervezni olyan anyagok használatával, melyek minden kemikáliától mentesek így környezetkímélők.

A helyszín

Esküvőnk helyszíneként választhatjuk a természetet vagy célszerű olyan hotelt, termet választani, akik „zöld”-nek tartják magukat és úgy is működnek. A választásnál tényleg figyeljünk, hiszen nagyon sok szolgáltató felismerte már az üzleti lehetőséget, marketingfogásból egyre többen próbáljak így eladni magukat. Szóval alaposan meg kell vizsgálni a helyszínt, hogy valóban zölden működnek.

_mgl8093

öko terítés

E-meghívó? Lehet így is 🙂

Mindenképpen törekedjünk az újrahasznosított papírok felhasználására mind a meghívók, ültetőkártyák, menükártyák, sőt a dekorációban is. Ezeket kézzel díszítsük, kerüljük a nyomdai festékeket. Lehetőségünk van elektronikus úton kiküldeni a meghívókat, illetve a vendégkönyvet itt kezelni, így biztosan nem kell annyi fát kivágni ezen a napon, ahhoz, hogy a mi szükségleteinket kielégítsük.

Indíthatunk egy weboldalt, melyen folyamatosan tájékoztatjuk vendégeinket az előkészületekről és a később készült esküvői fotókat sem kell kinyomtatnunk, itt közzé tehetjük mindenki számára.

Tűzijáték helyett, fa esküvői autó helyett…

Az éjféli tűzijáték helyett ültessünk egy fát, mely sokkal maradandóbb és ezzel is óvjuk környezetünket. Autó helyett érkezzünk és közlekedjünk a nagy napon hintóval, gyalog, de a stílusos öko esküvőre biciklivel érkezik az ifjú pár.

dsc_0325

 autó helyett

Dekoráljunk természetesen!

Egy esküvő során rengeteg virágot, növényt használunk és pusztítunk el. Ha élő virággal kívánjuk díszíteni az esküvő es a lagzi helyszínét, mindenképpen törekedjünk arra, hogy a megszokottnál kevesebb virág legyen es lehetőleg legyenek mezei növények, melyek színes kavalkádja fantasztikusan fel tudja dobni az eseményt. Ültetőkártya helyett jól jöhet néhány kavics vagy befőttes üveg, melybe mécsest helyezve igazán romantikus hatást kelt.

Étel, ital

A menü összeállításánál fontos  a húsos ételek csökkentése, esetleg elhagyása és helyette illesszünk be sok zöldséget es gyümölcsöt. Ha pedig megis a húst preferáljuk, akkor a norvég lazac helyett válasszuk inkabb a magyar pisztrángot. A maradék ételt valamelyik állatotthonnak vagy szervezetnek fel lehet ajánlani, nem kell a szemétben landolnia. Kínálhatunk gyógyteákat és a kerüljük a műanyag flakonokat az asztalok tetején, váltsuk ezt fel üvegkancsókkal, de ha nincs erre lehetőség, akkor feltétlenül gyűjtsük a szemetet szelektív módon.

tumblr_nl0pwmrafn1sag1oko1_500

édes és természetes

És végül

Köszönetajándékként valami kis jelképes tárgyat, például egy kézzel írott verset, idézetet lehet adni, mely szintén nem kerül több ezer forintba és nem kell hozzá semmilyen környezet károsító anyag. Hasonlóképp öko barát megoldás az úgynevezett “földvirág”, ami ötletes, kedves, egyedi ajándék lehet. Az elegánsan csomagolt kis földlabda virágmagot rejt, ami a későbbi gondoskodást meghálálva kihajt.

green-wedding-ideas

boldogság

Az utóbbi napokban alaposan tanulmányoztam ezt az egyelőre meg kicsit ismeretlen világot és azt gondolom, hogy egy ilyen esküvőn közreműködni fantasztikusan izgalmas lehet. Hamarosan kiderül 🙂

Üdv,

Gábor


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .