Az esküvő szervezésének egyik nagyon fontos momentuma az, hogy milyen zene szóljon majd a party-n? Mert hiába jó a menü, hiába csábítanak a koktélok, hiába szép a dekoráció, ha nem megfelelő a zene. Milyen lehetőségeink vannak? Milyen zenét, zenekart válasszunk az esküvőre?

Szintiboy vs. Zenekar

Szerintem az esküvő egy igazi jó buli, és ha szeretnéd, hogy Te is és a vendégeid is jól szórakozzatok, akkor kíméld őket és magatokat a szintiboy kategóriájú „művészektől”, mert az a fajta produkció bizonyára olcsó, de elképesztően el tudja majd rontani a napotokat. Egy esküvői zenekar – létszámától függően – képes lehet többféle műfajt is játszani. Természetesen a zenekar kiválasztásnál vegyük figyelembe a vendégek összetételét (életkor, nem, érdeklődési kör, stílus), mert nincs annál kiábrándítóbb a násznépnek, ha egy autentikusnak gondolt esküvőn egy kiváló szalonzenekar próbál hangulatot csinálni. Itt is fontos megjegyezni, hogy a saját egyéniségeteknek megfelelően válasszatok. Érdemes végignézni a kiválasztott zenekar referenciáit és repertoárját, valamint –ha erre lehetőség van – élőben meghallgatni őket.

Élőzene vs. DJ

Tudom, sokan mondják, hogy az élőzene varázsához semmi nem fogható, de képzeljük csak el, hogy egy DJ repertoárja szinte végtelen, hamis ének kizárva, és nem kell tartani a részeg dobostól sem, aki… Manapság egyre gyakrabban találkozhatunk olyan Dj-k szolgáltatásaival, akik speciálisan esküvőre szakosodtak. Egyelőre ez a műfaj még vidéken gyerekcipőben jár, de azt gondolom, hogy csak idő kérdése és egyre nagyobb körben fogják igényelni az ilyen produkciókat. Sokan azért ódzkodnak tőle, mert azt gondolják, hogy egy klub DJ teszi a dolgát a pult mögött, holott egészen másról van szó. Az ifjú párok hosszasan egyeztetnek a lemezlovassal az igényekről (milyen stílus legyen, milyen zenéket kedvelnek a vendégek, legyen-e mulatós), azonban előfordul az is, hogy menet közben a násznép mást akar. A kifogyhatatlan zenei palettának köszönhetően, így tovább lehet majd fokozni a hangulatot, legyen szó Madonnáról, Elvisről vagy éppen az Omegáról.

Esküvői_DJ
Egyre többen választanak lemezlovast a bulijukra

Dalban mondhatod el

A DJ egyik nagy előnye lehet az is, hogy könnyedén el tudjátok kápráztatni a násznépet egy remekbe szabott karaoke produkcióval. Gondoljatok csak bele: milyen romantikus, ha az újdonsült férj egy romantikus Beatles slágerrel vagy éppen Zorán örökzöldjével mondja el a feleségének, hogy mennyire imádja.

Vőlegény_DJ_esküvőre
Dalban mondja el

Természetesen nem szeretnék sem az egyik, sem a másik műfaj mellett korteskedni, hiszen azt gondolom, hogy egy jól képzett, igényes repertoárral rendelkező zenekar éppúgy lehet jó, mint egy dinamikus DJ, csupán a szolgáltatók közötti különbséget próbáltam bemutatni, illetve eloszlatni néhány tévhitet, melyek ezt a témát újabban körbe lengik. A lényeg, hogy Ti jól érezzétek magatokat.

Üdv,

Gábor

 

 


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..