Manapság egyetlen ifjú párban sem merül fel a szervezés során, hogy szükség van-e köszönő ajándékra. Ez nem kérdés, viszont az már kicsit bonyolultabb dolog, hogy milyen is legyen? Vajon tetszeni fog a vendégeknek? Ugye nem hagyják ott az asztalon, a buli végén? Légy bátor légy kreatív és meglátod milyen sikere lesz a Te köszönő ajándékodnak.

A szeretet ajándéka

Őszintén mondom, hogy nem kell óriási dolgokra gondolni, itt ne az ár legyen a mértékadó, inkább helyezzük a hangsúlyt a szellemességre és a kreativitásra. Ez a fajta ajándékozás szeretetről szól, és egy kedves gesztusról mindazoknak, akikkel megosztjuk életünk legszebb napját. A célja nem több mint mosolyt csalni az arcukra.

Legyen ajándék, de milyen?

Azt gondolom, hogy nincs annál csodásabb dolog, ha saját magatok fogtok hozzá, hogy elkészítsétek. Nem kell nagy dolgokra gondolni. Ha saját magad készíted ezeket az apró figyelmességeket, törekedj arra, hogy hűen tükrözzék a személyiségedet vagy éppen egy közös emléket tudjatok vele fel eleveníteni. Ha mégis azt gondoljátok, hogy túl nagy falat lesz, azt javaslom, hogy vonjátok be a leendő koszorúslányokat és a család többi tagját is, hiszen jó társaságban könnyen születnek jó ötletek és még az idő is vidámabban telik.

Klasszikusok

Szokták mondani, hogy az édességekkel nem nyúlhatsz mellé. Ez valóban igaz, de azt gondolom, hogy a mézeskalács szív és a marcipán már kicsit idejét múlt megoldás. Ha valóban a klasszikusok mellett döntesz, akkor gondold kicsit újra. Sok-sok színes pillecukor egy apró üvegcsében vagy éppen egy tüll zsákocskában… Persze ezen is csavarhattok még egyet: használjatok, színes szalagokat, gyöngyöket vagy – ha nagyon ügyes kezetek van: festéket.

édesség ajándék
Klasszikus édesség

Az új őrület

A közösségi média világa egyre jobban tör be a köszönő ajándékok „piacára” is, a Tengerentúl már sok pár döntött úgy, hogy az Instagramon fellelhető kedvenc képeiből apró fotókönyvet készít vagy éppen a portréjukkal díszített macaront helyezik a terítékek mellé. Próbáld ki, a siker és az öröm garantált lesz.

fényképes süti
Macaron ajándékba

Öko ajándékok

A tematikus esküvőkön nem ritka, hogy kis növényekkel lepik meg a párok a vendégeiket. Egy apró edénybe ültetett zöld növény vagy éppen egy sivatagi rózsa remekül illik a „zöld esküvők” világához.

öko esküvő ajámdék
Apró növények

Hand made

Ha van kedved hozzá és van affinitásod a főzéshez, akkor ajándékozz házi készítésű lekvárt, szörpöt vagy olajat, melyet egy kisebb üvegben, egy szépen rajzolt címkével ellátva adhatsz a vendégeidnek. Ezek ugyan mindennapinak tűnő dolgok, mégis felejthetetlen élményt tudnak nyújtani.

hand made ajándék
Házi limoncello ajándékba

Folytathatnám még tovább és a mai bejegyzésnek soha nem érnék a végére. Remélem adtam egy kis inspirációt ahhoz, hogy milyen legyen a köszönőajándékotok, és bízom abban, hogy lesztek annyira bátrak, hogy közösen fogjátok azokat elkészíteni.

Ne feledd: nem az értéke számít, hanem az, hogy mennyire vagy ötletes és mennyire tükrözik ezek az ajándékok a Ti személyiségeteket.

Üdv,

Gábor

 

 


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..