Az esküvői szezon elején összeszedtem pár dolgot, mik azok a tipikus ballépések, amiket el lehet követni a ceremónia előtt. Van, aki önmegvalósítani szeretne úgy, hogy elfelejti a párja véleményét kikérni. Van, aki annyira stresszel és meg akar felelni másoknak, hogy a kudarc így garantált lesz. Nem tesz jót a bulinak az sem, ha bizonytalan vagy, sőt rossz pontot jelent az is, ha kézzel-lábbal tiltakozol a legénybúcsú vagy a leánybúcsú ellen.

Tűzön-vizen át

Leginkább a lányok követik el az egyik leggyakoribb hibát az esküvő előtt: a saját elképzelésüket és akaratukat akarják érvényesíteni minden áron. Ez a nap róluk szól – hangoztatják, miközben eszükbe sem jut, hogy bár a férfiakat kevésbé izgatja a ceremónia körüli felhajtás, ők is főszereplői az eseménynek. Fontosnak tartom, hogy a házasulandók között mindenképpen legyen konszenzus. Nem igaz, hogy csak a menyasszonyról kell szólni az esküvőnek, hiszen a leendő férj éppúgy fontos. Hallgassuk meg az ő véleményét is, ötleteit használjuk, és ne vegyük félvállról a ruha kiválasztását sem.

hisztis menyasszony
fő a nyugalom

Pánik

Súlyos problémát jelent az esküvő előtti pánik is, ami általános jelenség és kezelhető. A nagy gond ott kezdődik, amikor a bizonytalanságot a partnerrel is megosztjuk, aki értetlenül állhat a kialakult helyzet előtt. Hogy pontosan mire gondolok? Amikor az ifjú pár eldönti, hogy összeköti az életét, előfordul, hogy pánik lesz úrrá az emberen és gyakran teszi fel a kérdést: Biztos itt az ideje? Akarom én ezt? Nem túl korai? Kell ez a felhajtás? Azt gondolom, hogy ezek a kérdések teljesen feleslegesek, hiszen biztos vagyok benne, hogy az esküvő időpontjának kitűzését alapos mérlegelés előzte meg.

Nyugi, a stressz rossz tanácsadó

Az idegességi rohamok sem tesznek jót a kapcsolatnak ilyenkor, sőt, ezek táplálják csak igazán az elbizonytalanodást. Tökéletes esküvő nincs, és bár törekedni kell a tökéletességre, ez ne menjen a kiegyensúlyozottság rovására. Inkább kezdjük el már egy évvel korábban az esküvő szervezését, vagy bízzuk egy jó ceremóniamesterre, ne az utolsó pillanatban akarjunk megoldani mindent. Úgy persze, hogy nem lesz egy nyugodt perc sem, se együtt, se külön. Sokszor előfordul, hogy az izgatott menyasszony folyamatos sírásával és aggodalmaival az őrületbe kergeti élete párját, mely nem biztos, hogy jót tesz a szervezés hangulatának. Ezek a jelenségek általában megszűnnek az esküvő végeztével.

kezdd időben a szervezést
Ne aggodalmaskodj, az rossz tanácsadó

Legénybúcsú/leánybúcsú ellenzése

Az esküvői előkészületek általában kevésbé érdeklik a férfiakat, őket sokkal jobban izgatja a haverokkal szervezett legénybúcsú. Természetesen sok menyasszony nem ért egyet azzal, hogy párjuk még egyszer, utoljára szabad emberként rúgjon ki a hámból, és vannak olyanok, akik ezt nem akarják nekik megengedni. Fordítva is előfordul, amikor a férfi hisztizik be, ez is, az is öreg hiba.

ne tiltakozz a legénybúcsú ellen
A legénybúcsú nagyon fontos elem, nem érdemes tiltakozni ellene

Persze sorolhatnék még néhány klasszikusnak mondható hibát, de ez a blog azért jött létre, hogy az ifjú párokat segítse, de azt gondolom, nem árt néha odafigyelni az intő jelekre sem 🙂

Üdv,

Gábor


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..