Egy fénykép lehet, hogy az élet egy pillanata, amit foglyul ejtett az örökkévalóság, de soha nem szűnik meg visszanézni rád. Manapság egyre gyakrabban hallani, hogy a még jegyben járó párok az esküvő előtt is készítenek egy-egy portfóliót. Mi is az a jegyesfotózás? Mi a célja? Milyen ruhában történjen? Ezekre a kérdésekre próbálok az alábbiakban válaszokat adni.

Mi az, hogy jegyesfotózás?

Túl azon, hogy szerintem egy rendkívül izgalmas dolog, a párok és a kollégák elmondása alapján kicsit úgy tekintek rá, mint az esküvői fotózás előtti főpróbára. Egy olyan próbára, ahol kötöttségek nélkül, oldottabb hangulatban, „gyakorolhatják” a párok a későbbi beállításokat, jobban megismerhetik a választott fotográfus stílusát és munkáit is. Az így elkészült fotók kedves ajándékok lehetnek a meghívó mellé, illetve – ha van- feltölthetitek az esküvőtök közösségi oldalára vagy weboldalára is.

esküvői jegyesfotózás
Egy fénykép lehet, hogy az élet egy pillanata, amit foglyul ejtett az örökkévalóság, de soha nem szűnik meg visszanézni rád.

Mitől jó egy jegyesfotózás?

Fontos, hogy jó hangulatú legyen, és tényleg kitűnő lehetőséget nyújt arra, hogy megtanuljatok otthonosan mozogni a kamera előtt. A fotózás kitűnő alkalmat nyújt arra is, hogy kialakuljon a fotós és a pár bizalmi kapcsolata, mely nagyban fogja segíteni az esküvő alatti közös gondolkodást és munkát. A fotózás végén a mesterrel át tudjátok beszélni a későbbi beállításokat, kiderül, hogy melyek a legelőnyösebb profilok stb..

Mikor érdemes megtartani a fotózást?

Szerintem semmiképpen nem érdemes nagyon korai időpontban, az ideális az esküvő előtt 1-2 hónappal. Fontos, hogy szánjatok rá elegendő időt, lehetőleg úgy beszéljétek meg az időpontot, hogy senki ne rohanjon, legyen idő elkészíteni a képeket, és utána egy hosszas beszélgetés is sokat lendíthet majd a közös munkában.

romantikus jegyesfotó
Mindegyik fénykép egy történet. Néha nem szeretjük a végét. Néha csak nem értjük meg azt.

Ruha, fodrász, smink

Gyakran merül fel a kérdés, hogy kell-e profi sminkes vagy hajköltemény erre az alkalomra. Azt gondolom, hogy nem. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy rendezetlenül megyünk a fotózásra, de egy otthon elkészített, visszafogott smink, és egy szolid frizura tökéletes lehet erre az alkalomra. Ruhák tekintetében bevett szokás, hogy kétféle ruhában készül a portfólió. Külön szabály nincs az öltözködésre, de szerintem rendkívül fontos, hogy a saját stílusotoknak megfelelően öltözködjetek.

A jegyes fotózás helyszíne

Újra csak hangsúlyozom, hogy csakis a stílusotokhoz illő helyszínben gondolkodjatok, hiszen különösebb szabályok nincsenek. Lehet ez az első randi helyszíne, egy csodás park, a közös hobbitok helyszíne, vagy éppen a kedvenc kávézótok. Hallottam már arról is, hogy a későbbi fotózás helyszínén készülnek el a jegyes fotók, azonban én nem javasolnám ezt már az elején ellőni. Engedjétek szabadjára a fantáziátokat, legyetek kreatívak a helyszínválasztást illetően (is)!

laza jegsesfotózás
A fénykép egy titokról készült titok. Minél többet mutat, annál kevesebbet árul el.

Következő írásomban az esküvői fotózást fogjuk kicsit górcső alá venni, hiszen a Ti nagy napotoknak az egyik legfontosabb momentuma lesz majd.

Üdv,

Gábor

 


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..