Manapság nálunk is kezd divatba jönni az esküvői fogadalomtétel. Eddig csak az amerikai filmekben csodálhattunk, ahogyan az ifjú pár kifejezte szerelmét a szertartás alatt. Hála az égnek nem csak a rossz szokásokat vesszük át, hiszen itthon is egyre több pár dönt úgy, hogy a giccses versek és idézetek helyett saját szavaival próbálja szerelmét és érzelmeit kifejezni. Az alábbiakban próbálok majd néhány hasznos gondolattal segíteni, ha saját magad akarod megírni az esküvői fogadalmadat.

Légy büszke magadra!

Először is gratulálok, hogy úgy döntöttél, hogy készen állsz a saját fogadalmad megírásához, ezzel még szebbé és meghittebbé fogod tenni a ceremóniát. Ne félj attól, hogy nem fogod megtalálni az ideális szavakat és gondolatokat, légy büszke magadra, hogy valami egyedit, valami újat adsz nem csak a vendégeidnek, hanem életed párjának is.

esküvői fogadalom
egyre nagyobb divat nálunk is

Milyen is legyen?

Azt gondolom, hogy tényleg csak a saját kreativitásodon és fantáziádon múlik, hogy milyen lesz a szövege, szerepelhetnek benne jó és kevésbé jó dolgok, vicces és komoly okok, de a legfontosabb az, hogy összességében pozitív üzeneteket tartalmazzon.

A legtöbb fogadalom három fő részből áll: első része a nyilatkozat, a közepén a leírás, majd a végén jöjjenek a fogadalmak. Ha ehhez a „sablonhoz” próbálsz ragaszkodni, akkor hidd el sokkal könnyebben fog majd menni az írás.

esküvői fogadalom
akarom

Sokan azt mondják, hogy a nyilatkozat megírása a legkönnyebb, hiszen ebben a részben mindkét fél megerősíti a szerelmét, mely ugye teljesen természetes. Nyugodtan engedd szabadjára a fantáziád, így mondandód sokkal színesebb és izgalmasabb lesz.

A közepét még a nyilatkozatnál is könnyebben fogod kitalálni, hiszen itt írod majd le, hogy miért is szereted a párodat és azt gondolom, hogy ezen olyan túlságosan sokat nem kell gondolkodni, hiszen csak tudod, hogy mit szeretsz a leendő hitvesedben. Sokan szoktak itt elmondani kis verseket, de ha igazán kreatív vagy, akkor a saját szavaiddal mondd majd el.

esküvői fogadalom

Fogadom

Az esküvői fogadalmak sorba szedése a legnehezebb a legtöbb ember számára. Pedig az egésznek ez a legfontosabb része. Minden egyes eskü egy ígéret, amely a Párunk iránti elkötelezettséget jelenti. A fogadalmadban tégy ígéretet a hűségesedről, kötelezettségvállalásodról.

Remélem, meghoztam a kedveteket az esküvői fogadalomtétel írásához!

Üdv,

Gábor


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..