Gyűrűs pillanatok az esküvőn

Talán az egyik legfontosabb momentum a polgári szertartás és annak zökkenőmentessége, hiszen a hatályos jogszabályok alapján itt váltok majd férj és feleséggé. Mit kell tudni a polgári szertartásról? Milyen határidők vannak? Tudok-e házasodni külső helyszínen? Mik azok a hibák, amire ügyelnetek kell?

Foglalj időpontot!

Foglalj időpontot minél előbb!!! A népszerű esküvői dátumok (május, augusztus hó) és helyszínek esetében akár fél-egy évvel előbb is! Válaszd ki nagyjából az esküvőd napját, egyeztess a választott anyakönyvvezetővel, a helyszínnel, a zenekarral, fotóssal, videóssal, zenekarral, vőféllyel, ha minden ok, rögtön foglalj konkrét időpontot (nap és óra) és jelentkezz be!!

img_1048

esküvői szertartás a szabadban

Kötelezően 30 nappal az esküvőd előtt meg kell jelenni az anyakönyvvezetőnél, de ha kicsúszol a határidőből, kérd a mentesítést! – ha nem ajánlja fel az anyakönyvvezető, tudd, hogy erre van lehetőség, bár kevés településen ad a jegyző ténylegesen felmentést.

Egyeztess!

Érdeklődj! Nem minden anyakönyvvezető tart házasságkötést külső helyszínen, ill. ünnepnapon, ezért ezt előtte mindenképp egyeztetni kell! Amennyiben az anyakönyvvezető számodra nem megnyerő, ha úgy érzed, nem őt választanád, ha nem szeretne külső helyszínen esketni, akkor se csüggedj: ilyenkor bevett szokás, hogy az esküvő előtti napon -mellőzve mindenféle ünnepélyes külsőséget- az ifjú pár és tanúnk aláírják a papírokat az illetékes önkormányzatnál, hogy frigyük törvényes legyen.

img_1047

az öröm pillanatai

A következő nap a násznép előtt “csak” egy szertartásvezető segítségével mondják ki a boldogító igent, az általuk megálmodott helyszínen. Ez több oknál fogva is praktikus lehet. A szimpátián kívül fontos szempont az is, hogy nem kell rettegve az órát nézni, hogy vajon időben megérkezik-e az anyakönyvvezető az előző esküvőről. Az általatok választott szertartásvezető a Ti forgatókönyvetek és elképzeléseitek szerint celebrálta majd az eseményt.

AZ ESKÜVŐ

És már meg is érkeztünk a legfontosabbhoz. Egy nagyon fontos szabály, ami a szertartás egész idejére érvényes: ne kapkod, csinálj mindent lassan, hiszen az itt készült felvételeket néhány ezer alkalommal fogod csak megmutatni 🙂

img_1049

igen

Mire figyelj még? A szertartások helyszínén a talaj különféle lehet, igy a magassarkú cipő bizony sok kellemetlenséget okozhat. A hajópadló és a vizes fű ellen az egyetlen orvosság, ha a mennyasszony megtanul óvatosan lábujjhegyen járni. Bár ma kevésbé divatosak az abroncsos ruhák, de amennyiben erre esik a választás, érdemes kipróbálni azt, hogy milyen könnyű benne leülni, mert alaposan meg tudja viccelni az ifjú arát. A virágcsokor…soha ne válassz illatos virágot, mert a méhek roppant sok kellemetlenséget tudnak okozni, nem csak a szertartás alatt…Ügyelj arra is, hogy a virágok porzója mindig legyen kivágta, mert az ebből eredő sárga foltok nagyon csúnyán tudnak mutatni a fehér ruhán.

Ha engem választasz,

-biztos nem hagyod el az esküvői csokrot a szertartás után 🙂
-a rizs vagy a buborékfújók nem maradnak az örömanya autójában
-a gyűrűpárnáról biztos nem esik le a gyűrű miközben a kis koszorúslány igyekszik vele

És még sorolhatnám….. 🙂

Bízom benne, hogy segítségetekre lehettem a fenti gondolatokkal. Ha kérdésed van akkor gabor@eskuvomenedzser.com 🙂

Üdv,

Gábor

 


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .