Brainel Mehandi, a hazai szakmai palettán az egyik legelismertebb stílusszakember. 20 éve elkötelezetett a professzionális megjelenés fortélyainak széles körben történő megismertetésével. Portálomnak adott interjújában szólt a hazai trendekről, a házasság komolyságáról, és a vőlegények kissé alulértékelt szerepéről, valamint megtudhatjuk, hogy mit viselne a saját esküvőjén.

Mitől lesz stílusos egy menyasszony?

A kulcselem, ami meghatároz mindent, az a harmónia. Hogy ennek esélye legyen létrejönni egy menyasszony megjelenésében, ahhoz a legfontosabb az önismeret és némi esztétikai érzék. Ha ez megvan, akkor helyesen fog választani ruha és kiegészítők terén egyaránt. E nélkül viszont rosszul dönthet, esetleg rábeszélhetik valamire, ami önmagában lehet szép, de az összhatás, illetve az a bizonyos valami, amit stílusnak nevezünk, az legalább két tényezős.

Mire figyeljenek az ifjú arák?

Például arra, hogy kihez mennek hozzá… a házasság ugyanis komoly dolog. 🙂

Stílusos esküvő
A legfontosabb a harmónia

Akkor most kicsit nézzük az erősebbik nemet is. Mit gondol a mostani vőlegényekről? Mennyire értik meg, hogy ők is főszereplők azon a napon?

Kevésbé, mint kellene. A csodásan felöltözött menyasszonyok többnyire egy szupergiccses tucatszettbe csomagolt vőlegény oldalán mondják ki a boldogító Igent. Hogy a vőlegényt is főszereplőnek tekintenék? Nem hinném, hogy jellemző. Sokkal inkább egy felszínesen kezelt kiegészítő a menyasszony esküvői kelléktárában. És ez egy nagyon komoly stílustani hiba. A „kiegészítők” ugyanis mindig a legfontosabbak a stílusos megjelenés szempontjából. Na és mit ér a legszebb menyasszonyi ruha egy olyan vőlegény oldalán, aki megjelenésében nem hordozz férfihoz illő méltóságot?

Mehandi Bespoke
Brainel Mehandi, a stílusszakértő

Mi a nyerő összeállítás, amivel nem tud hibázni egy vőlegény?

Sok ilyen van, de ez mindig vőlegény függő. Nincs egységesen mindenkire jó ruházat. Még a szmokingból is, ami eléggé uniformizált, más és más illik az emberhez, alkattól és egyéniségtől függően.

Milyen kiegészítőket javasol az uraknak és milyet a hölgyeknek?

Azt javaslom, leginkább egymást egészítsék ki, és ne öltözékben, hanem emberileg. Ez a legfontosabb.

Elegáns vőlegény
A nyerő összeállítás mindig egyénfüggő

Engedjen meg egy személyes kérdést is: Ön miben nősülne, ha most szombaton kellene oltár elé vezetnie az imádott nőt?

Egy 120’s merinóból, tökéletesre szabott, szürke nadrág. Egy világosabb árnyalatú szürke, kétsoros mellény, melynek zsebében ott lapulna az 1910-ben gyártott zsebórám, egy ezüst Omega. Puha fehér ing, szürke alapon fehér tűpettyes selyem nyakkendővel. Erre vennék fel egy nagyon finom, fekete baratheából készített, egygombos, spicces reverrel és duplahasítékkal szabott zakót. A zakózsebben fehér egyiptomi pamutból készített, kézzel rolnizott díszzsebkendő, a rever gomblyukába tűzve egy kisméretű, finom mélybordó virág. A cipő pedig semmi más nem lehetne, mint egy rámán varrott, fekete, semi plain oxford.

Ennyi, ez vagyok én.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..