Rohan az idő. Míg korábban el sem tudtuk képzelni, hogy a papír alapú esküvői meghívókon kívül más is létezik, mostanra nem szinte minden pár elkészíti saját weboldalát vagy a közösségi oldalakon létrehozható csoportokban kommunikálja a fontos tudnivalókat az eseménnyel kapcsolatban. Azt gondolom, hogy ezek a megoldások nagyban tudják könnyíteni a szervezési munkákat és hihetetlenül izgalmas és kreatív megoldásokat lehet alkalmazni.
Az asztali PC-n használt megoldásoknál azonban sokkal praktikusabban a mobilon futó alkalmazások, hiszen ez az eszköz szinte mindig velünk van. Figyelj!

Tervezőnaptár

Az esküvő tervezése idején, telis-tele lesz a fejed mindeféle gondolatokkal, melyeket nem árt rendszerezni. Van, aki a kockás füzetre esküszik, azonban ez az alkalmazás nem fog a fiókban maradni, hiszen a mobilodon futó applikáció mindig kéznél van. A feladatokat, helyeket, időpontokat, zenéket az alapvetően munkára használt Evernote virtuális memóriánkként őrzi. A jegyzetek mellett képeket és hanganyagokat is tárolhatunk benne. Mindehhez csupán egy felhasználói fiókot kell létrehozni hozzá és minden ötlet egy helyen lesz folyamatosan szinkronizálva a különféle eszközök között.

mobil appok esküvőre
Nagy segítség a szervezés során

Közös fotóalbum

Emlékszel még mikor a fotóalbum még kézről-kézre járt és hónapokkal később jutott el Hozzád? Hála az égnek, ez is a múlt. A Wedpics egy, a Pinterest felületére hasonlító esküvői alkalmazás iPhone-ra és Androidra egyaránt letölthető, ahova a meghívott vendégek és az ifjú pár is fotókat tölthet fel. A fotókat albumokba tudod rendezni így tematikusan gyűjthetőek. A wedpics örökre megőrzi a fotókat, de letöltheted a gépedre is.

mobiltelefon esküvőn
Manapság klasszikus pillnatnak számít egy ilyen kép

Weboldal helyett

A – tulajdonképpen esküvői weboldalt helyettesítő – Wedding Party alkalmazás talán majdnem mindent tud, amire szükséged lehet. A méltán népszerű visszaszámláló, ha nagyon ökotudatos vagy, akkor online és sms-ben küldheted a meghívótokat, feltölthetsz sok-sok képet, de van hely az eddigi közös élményeitek megosztására is. A chat és az üzenőfal lehetővé teszi, hogy mindig megtudd osztani az esküvővel kapcsolatos legfontosabb információkat. Később megoszthatod a fotókat, albumokba rendezheted őket, és a regisztráltak is feltölthetik a sajátjaikat. Az alkalmazás egyébként asztali gépen is használható.

Ha sok időd van a szervezés során, akkor létrehozhatod a vendéglistádat is, ahová képeket és további fontos infókat tudsz feltölteni a vendégeidről, mely nagyban megkönnyíti majd az aznapi ismerkedést.

digitális esküvő

Azt gondolom, hogy ez a néhány alkalmazás valóban meg tudja könnyíteni a szervezést, de ha nem szeretnél appokkal bajlódni, akkor is javaslom egy zárt csoport létrehozását valamely közösségi oldalon. Meg fogod látni mennyire hasznos tud lenni.

Üdv,
Gábor


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..